CPO Senioren Appartementen Prinsenbeek (SAP)

aantal woningen 14 type woningen appartementen
gereserveerde woningen 14 beschikbare woningen 0
grondprijs n.t.b. vanafprijs woningen € 225.000 (V.O.N.)
type proces CPO opdrachtgever CPO SAP

De groep senioren die in de kern van Prinsenbeek een appartementencomplex wil bouwen in een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) zet weer een volgende belangrijke stap op weg naar realisatie. Nadat de groep zich als officiële vereniging CPO SAP heeft laten registreren, is men in gesprek getreden met de gemeente Breda.

Tijdens eerdere gesprekken is al door de Gemeente aangegeven dat zij willen meewerken en zullen zoeken naar mogelijkheden voor dit initiatief. De resultaten van de eerdere gesprekken met de gemeente, het huidige bestuursakkoord Breda en de in de toekomst verwachte toenemende eigen regie bij zorg, bieden meer dan voldoende aanknopingspunten om de CPO plannen tijdens het gesprek met de wethouder kracht bij te zetten.

In Prinsenbeek bleek grote behoefte te bestaan voor het realiseren van een dergelijk project. Eerdere informatieavonden, georganiseerd samen met droomwonenbreda.nl, trokken wel tot 80 belangstellenden. Op dit moment bestaat de groep uit 13 senioren en enkele reserve leden. Uiteindelijk wil de groep groeien tot 14 mensen, die samen dit kleinschalige bouwproject gaan dragen.

Comments are closed.